Dansk / English HjemLinksSitemap

Hvilket materiale?

Vinduer fås i forskellige materialer - træ, træ/alu, alu eller plast. Hvert materiale har sine egenskaber, som du kan læse mere om her.

Uanset hvilket materiale du vælger, anbefaler VinduesIndustrien altid DVV-mærkede vinduer, der alle er fremstillet efter branchens strenge kvalitetskrav og derfor er produkterne sikret en lang levetid.

Hver materialetype har sine fordele afhængig af hvilke egenskaber man foretrække med hensyn til vinduets funktion, vedligeholdelse, æstetik og miljø.


 

 

trævinduer

Vinduer af træ har traditionelt været de mest solgte vinduer på det danske marked, og de udgør stadig den største procentdel.

Det er vigtigt at huske, at træ ikke bare er træ. Dels er der forskel på de forskellige træarters egenskaber, dels kan to stykker træ af samme art have forskellige egenskaber. Vækstforhold, fældning, udskæring og behandling er faktorer, der influerer på træets egenskaber.

VinduesIndustrien anbefaler at købe DVC-mærkede trævinduer, så er man sikret en god trækvalitet.


 

 

Træ/aluvinduer

Træ/aluvinduer er fremstillet af aluminium udvendigt og træ indvendigt.

Træ/alu vinduer er i de senere år blevet populære, fordi aluminium som klimaskærm sikrer minimal vedligeholdelse, og fordi materialekombinationen gør det muligt at bevare træudseendet indvendigt.


 

 

Aluminiumsvinduer

Metalvinduer og facader bruges ofte i konstruktioner, hvor der ønskes slanke konstruktioner med stor styrke og stivhed, og hvor der ønskes minimal vedligeholdelse både ud- og indvendigt.

Aluminiums varmeledningsevne er meget høj, og derfor skal vinduesrammer og karme have indbygget kuldebroafbrydelse.


 

 

Plastvinduer

Plastvinduer er fremstillet af stålforstærkede pvc-profiler. Pvc er en af de stærkeste og mest holdbare plasttyper, der findes. Samtidig er det et relativt billigt materiale, dels fordi de væsentlige råvarer er salt og naturgas, dels fordi energiforbruget ved fremstillingen er lav.

Plastvinduer kræver kun lidt vedligeholdelse, da pvc-overfladen ikke nedbrydes eller misfarves. Vinduerne bør dog - som andre vinduer - rengøres jævnligt.