Dansk / English HjemLinksSitemap

6. Vinduer og døre af plast

6.3 Profilmaterialet og prøvningskrav:

Plastprofiler til fremstilling af vindues- og dørelementer skal være fremstillet af materialer, som opfylder de krav til data, bestemmelser og prøvninger, der er anført i de tyske RAL-forordninger "Kunststoff-Fenster, Gütesicherung RAL-GZ 716/1", afsnit 1, gældende udgave.

Profilmaterialet skal desuden være i overensstemmelse med den danske miljølovgivning - herunder blybekendtgørelsen.

Profilproducenten skal desuden kunne fremvise et bevis for, at produktionen kvalitetsovervåges under et system i henhold til ISO 9000 serien.

Som mindste dokumentation for opfyldelse af RAL-forordningerne skal databladet (bilag 2) være bilagt profilproducentens tekniske specifikationer for materialet.

På grundlag af en mere subjektiv bedømmelse stilles i øvrigt følgende krav:
Når profilerne besigtiges i en afstand på 1,5 m eller derover må synsindtrykket ikke forstyrres af ridser, trækstriber eller andre fejl i overfladen.

Hængsler og lignende belastende beslag skal fastgøres med skruer, der mindst har fat i 2 materialelag, dvs. to lag plast eller 1 lag plast plus 1 lag metalindlæg. Anden beviselig, lige så stabil fastgørelse, kan dog også anvendes (skruegang).

Elementer fremstillet af gennemfarvede, hvide eller lysegrå profiler skal forsynes med forstærkning i henhold til profilleverandørens anvisninger, samt hvor det i øvrigt er nødvendigt for fastgørelse af beslag eller elementets fastgørelse i bygningen. Se desuden punkt 6.0 vedrørende stivhedskrav i forbindelse med termoruder.

Elementer fremstillet af gennemfarvede, mørke profiler skal i enhver størrelse forsynes med armering. Profiler med mørkfarvet, udvendig overflade skal armeres i henhold til producentens anvisninger.