leverandørliste - profiler træ

Træ er et naturmateriale, og har hidtil været det mest anvendte materiale til danske vinduer. Det er vigtigt at huske, at træ ikke bare er træ. Dels er der forskel på de forskellige træarters egenskaber, dels kan to stykker træ af samme art have forskellige egenskaber. Vækstforhold, fældning, udskæring og behandling er faktorer, der influerer på træets egenskaber.

Se mere om de enkelte typer af træprofiler under leverandørlisten.

Leverandører i alfabetisk rækkefølge:


 

profiler - træ (fyldninger)

Smedevej 17
7430 Ikast

Tlf.: +45 9725 1200

www.oh-industri.dk


 

profiler - træ (glaslister)

Universitetsparken 2
4000 Roskilde

Tlf.: +45 4453 5577

www.upmtimber.com


 

profiler - træ (karm/ramme - laminerede og fingersamlede)

Klik på linket her for at se listen over godkendte leverandører af laminerede og fingersamlede elementer til vinduesfremstilling.

Hårdttræ

Betegnelsen Hårdttræ benyttes for de danske træarter som f.eks. eg, bøg og ask og de mere eksotiske træarter som teak og mahogni.

Fælles for dem alle er, at de er imprægneret fra naturens side. Vinduer af hårdttræ, som er behandlet med transparente olier, skal vedligeholdes normalt mindst hvert halve år.

System 2ØKO

Vinduessystemer benævnt System 2ØKO er vinduer med en høj andel af kerneved i træet (min. 90 %), og som er behandlet med miljøvenlige vandige malingssystemer.

Træ/alu

Vinduer af aluminium udvendigt og træ indvendigt har fundet stor udbredelse i Danmark i de senere år.

Her har materialekombinationen kunnet sikre ønsket om en minimal vedligeholdelse udvendig, og en bevarelse af træoverfladen indvendig.
For at forbedre materialekombinationens energiegenskaber har man i de senere år erstattet en stor del af aluminiummet med plastkompositter.